Modebloggarnas makt testas

Acnes kanske mest lyckade skor någonsin.

Acnes kanske mest lyckade skor någonsin.

Det här är intressant. Hotspot (Karolina Skande) testar modebloggarnas makt genom att skriva ett öppet brev till Acnes Jonny Johansson där hon ber honom ta upp ett par skor från 2007 (som alla, inklusive jag själv, ångrar att de inte köpte när det begav sig – och de som faktiskt slog till har nött ut sina vid det här laget) i produktion igen. Bloggläsarna uppmanas kommentera för att demonstrera hur kommersiellt intressant det skulle vara, och Lisa Corneliusson ger bakgrunden till idén.

Jag hymlar inte med att jag skulle bli överlycklig om de lyckas – Acneskorna är förmodligen exakt vad som saknas i min rätt stora skosamling – och helt omöjligt är det inte eftersom Acne låtit bland annat en skinnjacka från en tidigare kollektion gästspela i butikerna igen. Men framför allt är det så klart ett intressant experiment för att se vad den där ”bloggmakten” egentligen kan uträtta. Däremot är det förstås inte särskilt vetenskapligt – om Karolina lyckas har hon egentligen bara bevisat att Hotspot har makt. I en viss situation. När det gäller ett visst märke…ja, ni fattar. Och lyckas hon lär vi se mängder av liknande ”upprop” runt om i bloggosfären, där jag skulle tippa på att 99,9% kommer att misslyckas. Fortsättning följer…

Update: Karolina har fått uppmärksamhet från alla (möjligen utom Acne då) och rapporterar om uppståndelsen idag. Och i skrivande stund är det inte 228, utan 246 som hoppas på relansering. Det borde bli en rätt lätt affär att räkna hem det här, Jonny!

Annonser

2 responses to “Modebloggarnas makt testas

  1. Pingback: Modebloggarnas makt bevisad (nästan) « Dagens outfit – och andra inlägg i modebloggsdebatten

  2. Pingback: Detta har hänt | Dagens outfit – och andra inlägg i modebloggsdebatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s