Om författaren

Jag som skriver både boken och bloggen heter Maria Soxbo och är frilansjournalist. Jag är född 1977, firade min 30-årsdag tillsammans med två andra drabbade födelsedagsbarn och 100 gäster på en fest med 1950-talstema och kommer ursprungligen från en förort till en förort till Sundsvall. Den lilla orten heter Sörberge, ligger i Timrå kommun och ja, man stavar utan t på slutet. Jag gick journalistprogrammet på Mitthögskolan och flyttade år 2000 till Stockholm där jag jobbat inom magasinbranschen sedan dess.

Jag började snöa in på modebloggar under våren och sommaren 2006 då jag arbetade med research för det som året efter blev modemagasinet och modecommunityt Modette. Min blogroll översvämmades av alla snygga, smarta och kunniga modebloggar jag hittade och Modette blev också mer ”bloggigt” ju mer jag och teamet från Egmont Tidskrifter jobbade med projektet.

Jag jobbade med Modette i nästan tre år men slutade i våras för att frilansa istället. Under dessa tre år har modebloggsfenomenet eskalerat till allt högre höjder – numera pryder bloggtjejerna tidningsomslag, får ge ut egna klädkollektioner och gör karriär inom modebranschen. När jag nu inte längre är knuten till ett varumärke känns det självklart att skriva boken som jag egentligen väntat mig att någon annan redan skulle ha skrivit.

Jag har själv bloggat, så klart. Först som en del av en numera släckt gemensam redaktionsblogg på Plaza Kvinna där jag jobbade som chefredaktör 2004-2006. Sen med en chefredaktörs-/modebloggModette, som med tiden byttes mot en inredningsblogg på samma plats. Numera bloggar jag alltså här om boken samt på min inrednings- och designblogg Husligheter.

Modeintresset finns förstås kvar, till min plånboks stora förskräckelse. Jag är galen i skor, har inrett vårt extra sovrum till klädkammare och läser fortfarande omkring 300 mode- och designbloggar dagligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s